Vår egen lilla följetong

Vår egen lilla följetong

Ja det är inte helt lätt att få tävla då man är funktionshindrad, jag tänkte berätta lite kring det.
Det har tagit mig många många år att ta mig så långt som att kunna ta grönt kort & jag har ännu att få resultatet om jag får det el ej shock Men dels ska du ta grönt kort med eller utan assistent beroende på vilka förutsättningar du har efter det är det i så fall klassificering för medecisnkt kort du måste göra,

Men det du ska veta beroende på vilka hinder du har fysikst eller mentalt så kanske du behöver en assistent som hjälper dig. Du får ha assistent som hjälper dig som tex med mig som har på fysiska funktionshinder & har problem med dysleksi & dyskalkeli, men det får du då ha någon med dig som läser frågorna eller hjälper till då det blir krångligt att förstå. Vidare med den fysiska biten får assistenten hjälpa dig springa & visa hästen för hand samt ta de praktiska bitarna du får självklart förklara vad assistenten gör el ska göra under dessa praktiska bitar då det gäller grönt kort. Antigen kan du gå den långa kursen på 18 timmar eller den komprimerande som blir en aning korvstoppnig på 2 dagar. Jag har haft turen att ha en fantastisk människa & vän att vara assistent & som peppat & stöttar blommor

Vidare Sen får du invänta svar på 2-3veckor & ha koll på ditt TDB konto som du måste tillverka hos www.ridsport.se & mail när provsvaren dyker ner. I TDB registerar du även din häst mm men det avsnittet ligger längre fram new_happy ( mitt resultat har inte kommit än new_puppy)

Efter du har detta är det dags att se om du behöver klassificering för medeciskt kort, du kontaktar då ridsportsförbundet & i mitt fall maila jag & fick kontakt med en av dessa som hjälper till med detta & berätta mina skador & fick veta att jag mycket väl kan klassificeras. så här långt har jag alltså kommit & nästa steg blir att för klassificeringen träffa en läkare på vårdcentralen.

En liten försmak på nästa kapitel i vår lilla serien är alltså
Klassificeringen :
Klassificeringen sker enbart på inbjudan detta & bara några ggr per år. Jag kommer ha tur då det kommer att ske bara en bit från mig så jag behöver inte åka långt, kostnaden är 750 kr innan detta får du ett intyg som din läkare ska fylla i först som du får sända in sen vänta på din inbjudan all_right Sen är det dags för klassificeringen….. när jag kommer så långt kommer jag fortsätta att förklara läng vägen vad som händer med bilder & film som jag gjort hitils så fler kommer kunna ta del av hur man gör .

men så här långt har enbart grön kort kursen gjorts så håll tummarna nu 1smile10

Må gott & friser kramar till er alla goa därute
papillon_13-08
img_0061 img_0076 img_0084 img_0101

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: